Residentialapartment

surry hills residence : surry hills, sydney 2010

full renovation

This Surry Hills Residence was designed to revitalise the existing architecture whilst imbuing contemporary elements into the palette. Exposed trusses and existing architraves painted gloss black make their presence a visual statement. Soft furnishings in bold patterns create allure, contrasting against the new dark timber flooring and fresh white walls. Custom designed joinery in the kitchen, lounge, and study sit perfectly alongside well known designer pieces. The boutique hotel inspired bathroom combines Marcel Wanders 'Wallpaper' mosaic tiled wall, dark grey mirror, and white motif designer sinks. The Surry Hills Residence unifies the existing heritage of the warehouse space with a contemporary residential environment, whilst maintaining a charismatic and quirky demeanour.

  • view through kitchen to dining room
  • living room
  • view through lounge to dining area
  • living room
  • kitchen
  • kitchen
  • bathroom